Profiti Malplenecon Kaj Iĝi Famaj

Ne ĉiuj posedas ektarajn terenojn por konstrui mirindajn vastajn domojn, kelkaj heredas iom maloportunajn spacojn. Kial do lasi neuzitan paron de metroj inter unu konstruaĵo kaj la alia? Demandis sin belgaj arkitektoj Pieter Peerlings kaj Silvia Mertens kaj trovis la solvon. Por plenigi la 2.4 x 5.6 metrojn inter du domoj, en la urbo Antwerpen, ili konstruis la loĝejon, surmetite 4 containers (enhavilojn) unu super la alian, preskaŭ kvazaŭ LEGO brikoj. Ilia kreaĵo jam estas bendita kiel la plej streĉa domo de tuta la mond’ , sed troviĝas ĝuste en la mezo de distrikto de tielnomataj “ruĝaj lumoj”. Por distingiĝi, la konstruaĵo estas farbita en 4 koloroj, etaĵo post la etaĵo: unue estas blanka oficejo, poste verda kuirejo, sekvas ruĝa salono kaj finfine la nokta zono estas blua.

About kataluna

29jara, naskigxinta en Moskvo (Rusio), nun logxanta en Bolonjo(Italio). Esperantistiĝis en la jaro 2000 kaj ekde tiam aktivis en EK MASI/ REJM/ TEJO, kunlaboris kun CxEJ kaj IEJ. Ofte partoprenas naciajn kaj internaciajn e-arangxojn, estis organizanto de kelkaj el ili. Prelegis cxe KAEST en 2006. Parolas la anglan, la italan, la hispanan, lernis ankaŭ francan, katalunan lingvojn. Ĉefaj ŝatokupoj estas ne-holivuda kino, monda muziko, dancoj, vojagxoj, fotografio kaj nuntempa arto.

Posted on Aŭgusto 29, 2008, in Arkitekturo and tagged , , . Bookmark the permalink. Komenti.

Respondi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Ŝanĝi )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Ŝanĝi )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Ŝanĝi )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Ŝanĝi )

Connecting to %s

%d bloggers like this: